Lemoncurdblondie
Ingredienser Blondie
- 150 g vit choklad
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 2 ägg
- 0,5 dl strösocker
Ingredienser Lemoncurd
- 1 dl citronjuice + zest ifrån 1 citron
- 1 ägg
- 1 äggulor
- 0,75 dl socker
- 25 g smör
GÖR SÅHÄR
Dags att baka
Blondie
- Sätt ugnen på 175°C, vanlig ugn. Klä en 20x20 cm form med bakplåtspapper.
- Smält chokladen och smöret i en kastrull.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Vispa äggen fluffigt och vispa sedan i sockret. Rör ner choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
- Fördela smeten jämnt i formen och klicka i lemoncurden, dra runt i smeten med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg och vara dallrig i mitten.
- Låt svalna.
- Pudra lite florsocker över kakan och skär den i rutor efter den har satt sig i kylen i minst 2 h.
Lemoncurd
- Sjud alla ingredienser på medelvärme förutom smöret tills det blir en kräm. OBS! Låt ej koka.
- Ta av kastrullen ifrån plattan och rör i smöret.
- Låt svalna.