Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 15% på ditt nästa köp!

Lemoncurdblondie

Datum06.06.22
Text avFrida Bornholt
ÄmneFriday Fika

Lemoncurdblondie

Ingredienser Blondie

  • 150 g vit choklad
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl 
  • 2 msk vaniljsocker 
  • 0,5 tsk salt 
  • 2 ägg 
  • 0,5 dl strösocker 

Ingredienser Lemoncurd

  • 1 dl citronjuice + zest ifrån 1 citron 
  • 1 ägg
  • 1 äggulor 
  • 0,75 dl socker
  • 25 g smör 



GÖR SÅHÄR

Dags att baka

Blondie

  1. Sätt ugnen på 175°C, vanlig ugn. Klä en 20x20 cm form med bakplåtspapper. 
  2. Smält chokladen och smöret i en kastrull. 
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
  4. Vispa äggen fluffigt och vispa sedan i sockret. Rör ner choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. 
  5. Fördela smeten jämnt i formen och klicka i lemoncurden, dra runt i smeten med en gaffel. 
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg och vara dallrig i mitten. 
  7. Låt svalna. 
  8. Pudra lite florsocker över kakan och skär den i rutor efter den har satt sig i kylen i minst 2 h. 

Lemoncurd

  1. Sjud alla ingredienser på medelvärme förutom smöret tills det blir en kräm. OBS! Låt ej koka.
  2. Ta av kastrullen ifrån plattan och rör i smöret. 
  3. Låt svalna.