Peach melba kladdkaka

Datum04.06.22
Text avSagaform
ÄmneFriday Fika

Lemoncurdblondie

Ingredienser Kladdkaka

  • 100 g smör 
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg 
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 1 krm salt 
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl 
  • 125 g frusna hallon

Ingredienser Melbasås

  • 100 g frusna hallon
  • 30 g florsocker 

Ingredienser vispad vaniljpannacotta

  • 4 dl vispgrädde 
  • 1,5 gelatinblad
  • 1,5 dl socker 
  • 1,5 tsk vaniljpulver 

GÖR SÅHÄR

Dags att baka

Kladdkaka


  1. Gör så här
  2. Sätt ugnen på 175°C, vanlig ugn.
  3. Smält smör och choklad i en kastrull. 
  4. Rör ner resten av ingredienserna förutom hallonen. 
  5. Häll ner smeten i en smord och bröad rund form 18 cm i diameter.
  6. Tryck ner hallonen i smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, kakan ska vara fast i kanterna och dallrig i mitten. 
  7. Låt kakan svalna helt. 


Melbasås

  1. Koka upp hallonen och sila bort kärnorna. 
  2. Blanda i florsocker. Smaka av, är den fortfarande för sur så ta i lite mer florsocker. 
  3. Låt kallna. 

Vispad pannacott, gör så här

  1. Blötlägg gelatinet.
  2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. 
  3. Lägg i gelatinet och låt det smälta
  4. Ställ i kylen i minst 4 h, helst över natten. 
  5. Vispa upp med elvisp till en fluffig massa. 
  6. Spritsa på kladdkakan.