Rulltårta med brynt smör

Datum01.06.22
Text avFrida Bornholt
ÄmneFriday Fika

Rulltårta med brynt smörfrosting och blåbär 

Ingredienser rulltårta

  • 0,5 dl mjölk (3%)
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 1 tsk bakpulver    


Ingredienser brynt smörfrosting

  • 200 gram smör
  • 2 dl florsocker
  • 300 gram cream cheese, kylskåpskallt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl blåbär


GÖR SÅHÄR

Dags att baka

Rulltårta

  1. Sätt ugnen på 250°C, vanlig ugn.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
  3. Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Vänd ihop smeten och häll till sist i mjölken. 
  4. Häll smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, var noga med att breda ut i hörnen. 
  5. Grädda i 5 minuter. 
  6. Sockra en handduk och stjälp upp rulltårtan. Låt svalna.

Frosting

  1. Bryn smöret. Ställ i kylen tills det är fast igen.
  2. Vispa smöret i ca 5 minuter tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa i någon minut till.
  3. Tillsätt cream cheese och vanilj. Vispa tills allt är blandat och du har en fast frosting.
  4. Bred på rulltårtan och spara lite till dekoration. 
  5. Strö över blåbär. 
  6. Rulla ihop och spritsa resten av frostingen uppe på rulltårtan. 
  7. Dekorera med blåbär och blåbärsris.